Fusie BGNN en CBM per 1 januari 2023

Fusie BGNN en CBM per 1 januari 2023

Op donderdagavond 29 december 2022 hebben, nadat eerder al de leden van CBM zich al voor het fusievoorstel hadden uitgesproken, de leden van BGNN met het fusievoorstel ingestemd en is het benodigd aantal statutaire stemmen bij beide coöperatie ruim gehaald.

Jos Hoefnagel, voorzitter van het bestuur van BGNN, is blij dat alle leden meegaan naar de nieuwe coöperatie. “Ik zie NGC als een oplossing voor alle partijen. De markt van geitenmelk verandert en verschuift en voor de continuïteit is het samenvoegen van beide partijen tot een grote, beter. De melk van BGNN-leden gaat nu niet meer alleen in de kaas, maar kan bijvoorbeeld ook tot poeder worden verwerkt. We profiteren van meerdere kansen zo, en dat voordeel zien alle leden ook.”

Met de fusie ontstaat er een nieuwe geitenhouders coöperatie onder de naam Nederlandse Geitenhouders Coöperatie (NGC). Deze coöperatie zal zo’n 100 miljoen kilo melk ophalen en exclusief samenwerken met Rouveen Kaasspecialiteiten om gezamenlijk de ledenmelk zo goed mogelijk te verwaarden.